cpt. Cook
 

Krůtí rolády se zeleninovou nádivkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Krůtí soté s hráškem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg krůtích řízků, 40 dkg čerstvého nebo mraženého zeleného hrášku, 1/2  mrkev, 1/2  cibule, 4 stroužky česneku, 1/2 snítka tymiánu nebo rozmarýnu, 2.15 dl zeleninového vývaru nebo drůbežího, 2 lžíce oleje, 1/2 lžíce mleté papriky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Krůtí maso nakrájíme na kostky. Ochutíme solí, mletým pepřem a polovinou sladké (třeba i uzené) papriky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Očistěnou mrkev nakrájíme na kousky. V kastrolu rozehřejeme olej a necháme na něm zatáhnout maso ze všech stran. Nahradíme je na oleji mrkví, přidáme cibuli a celé neloupané stroužky česneku. Osmahneme, až zelenina chytá barvu. Potom vrátíme kostky masa a zasypeme zbývající paprikou. Přidáme tymián a zalijeme vývarem do výšky masa. Dosolíme a opepříme, přivedeme k varu, zakryjeme a dusíme 30 minut na mírném ohni.

www.tacos.cz Nakonec vmícháme hrášek a necháme vařit asi 10 minut, dokud nezměkne. V případě potřeby doladíme chuť a ihned podáváme.

vloženo 25.02.2017    zobrazeno 1633x    verze pro tisk

Krůtí závitky s mortadellou
(Rotoloni filanti di tacchino e mortadella)

Krůtí závitky se slaninou a zelím
(Involtini di tacchino con lardo e verza)

Nudličky z krůtího masa

Orientální krůtí terčíky

Pečená krůta s houskovou nádivkou

Pečená krůta s kaštanovou nádivkou

Pečená krůta s kaštanovou nádivkou

Pečená krůta s mandlovou nádivkou

Pečená krůta s masitou nádivkou

Pečená krůta s nádivkou

Plněná krůta

Plněné krůtí závitky

Smažená krůtí prsa po mikulovsku