cpt. Cook
 

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s rozinkami

Česko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rýžový nákyp se sušenými švestkami v červeném víně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg kulatozrnné rýže, 1.715 l mléka, 3 lžíce krystalového cukru, 1/2  vanilkový lusk, 1/2  celá skořice, 1/2  badyán,  špetka soli, 4 dkg vanilkového pudinku v pytlíku, 15 dl mléka, 2 lžíce krystalového cukru, 20 dkg sušených švestek, 2 dl portského vína, 1/2  celá skořice, 1/2  badyán, 2  bílky, 12.15 dkg moučkového cukru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nejprve propranou rýži zalij mlékem, přidej špetku soli a cukr a společně se semínky z vanilkového lusku, skořicí a badyánem uvař doměkka. V horkém mléce rozmíchej vanilkový pudinkový prášek, dochuť cukrem a provař 10 minut. Švestky zalij portským vínem a společně s cukrem, skořicí a badyánem svař, dokud se portské nevsákne do švestek. Do pekáčku nebo jiné vhodné nádoby nalij polovinu rýže, přelij polovinou pudinku, poklaď vrstvou švestek, opět přelij pudinkem a navrch dej zbytek rýže. V předehřáté troubě nech při 180 stupních asi 20 minut zapéct. Mezitím bílky vyšlehej do tuhého sněhu a pomalu po částech vmíchej cukr. Po 20 minutách pečení sníh navrstvi na dezert a pod grilem nech při 200 stupních ještě asi 10 minut, až sníh zhnědne.

www.tacos.cz Rýžový nákyp můžeš upéci v pekáči či větší zapékací nádobě a poté nakrájet, nebo rovnou použít jednoporcové zapékací misky. Prezentace jídla pak bude pro tebe jednodušší a pro hosty atraktivnější.

vloženo 12.06.2013    zobrazeno 2416x    verze pro tisk

Studená rýžová pochoutka

Švestkový rýžový nákyp

Trhanec se švestkami

Tvarohový nákyp

Tvarohový nákyp

Tvarohový nákyp s ovocem

Valašská chamula

Žemlovka s jablky

Žemlovka s jablky a ořechy

Žemlovka s jablky a tvarohem

Žemlovka se švestkami a sněhem

Žemlový nákyp s jablky

Žemlový nákyp s vínem