cpt. Cook
 

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s rozinkami

Rýžový nákyp se sušenými švestkami v červeném víně

Studená rýžová pochoutka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Švestkový rýžový nákyp

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg švestek, 40 dkg rýže, 15 dkg tuku, sůl, 3  hřebíčky, 8 dkg másla, 10 dkg moučkového cukru, 2  vejce, 1/4 l mléka, moučkový cukr, mletá skořice na posypání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rýži přebereme, důkladně propereme a spaříme. Zalijeme ji dvojnásobným množstvím vody, osolíme, přidáme tuk, hřebíčky a uvaříme doměkka. Omyté švestky rozpůlíme a odpeckujeme. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, na dno vložíme třetinu rýže, poklademe polovinou švestek, posypeme cukrem se skořicí, pokapeme máslem, položíme druhou část rýže, poklademe švestkami, posypeme cukrem se skořicí a pokapeme máslem. Na povrch rozložíme poslední část rýže. V mléce rozšleháme vejce, trochu přisolíme a ocukrujeme a nalijeme na rýžový nákyp. Pokapeme zbylým rozehřátým máslem a upečeme dorůžova. Posypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem. Podáváme nejen teplý, ale i studený.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3355x    verze pro tisk

Trhanec se švestkami

Tvarohový nákyp

Tvarohový nákyp

Tvarohový nákyp s ovocem

Valašská chamula

Žemlovka s jablky

Žemlovka s jablky a ořechy

Žemlovka s jablky a tvarohem

Žemlovka se švestkami a sněhem

Žemlový nákyp s jablky

Žemlový nákyp s vínem