cpt. Cook
 

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s rozinkami

Rýžový nákyp se sušenými švestkami v červeném víně

Studená rýžová pochoutka

Švestkový rýžový nákyp

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Trhanec se švestkami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  vejce, 6 dkg hladké mouky, 1/2 l mléka,  špetka soli, 1/2 balíček vanilkového cukru, 15 dkg rozinek, 150 dkg švestek, 10 dkg moučkového cukru, 4 lžíce vody, 6 dkg moučkového cukru, 1/2  hřebíček, citrónová kůra, 1/2  celá skořice, 3 dkg stolního másla, moučkový cukr na posypání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Trhanec se švestkami si nejspíše uděláte během pozdního léta, kdy jsou švestky zralé. Moučník si můžete dopřát i jindy, použijete-li švestky kompotované nebo zmrazené.

www.tacos.cz Žloutky a mouku rozkvedlejte, zamíchejte mléko, sůl a vanilkový cukr, přidejte rozinky. Švestky vypeckujte. V hrnci svařte větší část cukru s vodou a kořením. Vmíchejte švestky a duste pod pokličkou 5 minut. Z bílků ušlehejte sníh, pak přidejte druhou část cukru a ušlehejte do tuha. Opatrně vmíchejte těsto. Máslo rozpusťte na velké pánvi za mírné teploty. Těsto nalijte na pánev a nechte z obou stran zhnědnout, potom je přikryjte a sundejte z plotny. Nechte dojít a potom dvěma vidličkami roztrhejte. Trhanec servírujte se švestkami a cukrem.

vloženo 11.07.2017    zobrazeno 1063x    verze pro tisk

Tvarohový nákyp

Tvarohový nákyp

Tvarohový nákyp s ovocem

Valašská chamula

Žemlovka s jablky

Žemlovka s jablky a ořechy

Žemlovka s jablky a tvarohem

Žemlovka se švestkami a sněhem

Žemlový nákyp s jablky

Žemlový nákyp s vínem