cpt. Cook
 

Ředkvičky s tofu

Ředkvičky s vejci

Salát hlávkový, čekankový a polníčkový

Salát kimči

Salát Manuela

Salát na uklidnění

Salát s mladými výhonky chmele

Salát se slaninou po moravsku

Salát Sidonie

Salát Snežanka

Salát tříkrálový

Salát Waldorf

Mexico   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Salát z avokáda

Ensalada de aguacate

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg rajčat (velká masitá rajčata), 2  avokáda, 2  citróny na šťávu, 2  jarní cibulky, 4  ředkvičky, 115 dkg slaniny zbavené kůže, 2 lžíce oleje, 3 lžíce bílého vinného octa, 1/2 špetka cayenského pepře, 1/2 špetka moučkového cukru, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rajčata spařte, oloupejte, nakrájejte na osminky a vykrojte zbytky stopky. Zralé avokádo oloupejte, po délce rozkrojte napolovic, vyndejte pecku a nakrájejte na tenké plátky. Ihned je zakapejte citronovou šťávou, aby se dužina nezabarvila. Mladé cibuky očistěte, omyjte a pokrájejte na tenká kolečka. Také ředkvičky očistěte, omyjte a nakrájejte na tenké plátky. To vše upravte dekorativně na talíře.

www.tacos.cz Slaninu nakrájejte na tenké plátky a pomalu ji za nízké teploty osmažte na pánvi v oleji. Pak ji vyjměte a nechte vykapat na papírové utěrce. Vinný ocet přilijte na pánev k tuku, který zbyl po slanině, přidejte cayennský pepř, krátce to nechte všechno zpěnit a touro horkou šťávou polijte salát. Nakonec zasypte usmaženou slaninou.

vloženo 06.04.2008    zobrazeno 3164x    verze pro tisk

Salát z celeru a červené řepy

Salát z celeru s jablky a křenovou šlehačkou

Salát z cibule, česneku a rajčat

Salát z černého kořene

Salát z černého kořene se žampióny

Salát z čerstvého zelí, mrkve a celeru

Salát z čerstvých rajčat