cpt. Cook
 

Ředkvičkový nákyp

Ředkvičky dušené jako houby

Ředkvičky dušené jako houby

Ředkvičky s vejci

Česko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Smažená kosmatice

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  12  bezových květů, 1/2  vejce, 15 dkg hladké mouky, 1/2 dl piva, mletý pepř, sůl, 15 lžic slunečnicového oleje na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Květy černého bezu by měly být úplně čerstvé, utržené bezprostředně před zpracováním. Odstřihneme je nůžkami tak, aby měly delší stopku. Pečlivě je opereme, aby se zbavily případného hmyzu a opatrně osušíme. Připravíme si řídké těsto z hladké mouky, piva (nebo mléka), vajec a soli. Těsto opepříme a mírně našleháme. Potom se každý trs uchopí za dlouhý stonek a namočí do těsta. Řízky se rychle osmaží na rozpáleném oleji do zlatova, potom dlouhý stonek odstřihneme a květ obrátíme, aby se mohl opéci i z druhé strany.

www.tacos.cz Příloha: nové brambory nebo bramborová kaše

vloženo 26.06.2010    zobrazeno 2133x    verze pro tisk

Špagety s pestem z polníčku

Topinamburové soté s bylinkami
(Topinambours sauté aux herbes)

Vlámská pochoutka

Zapečená čekanka

Zapečená čekanka
(Chicorée)

Zapečené čekankové puky

Zapečené těstoviny s čekankou a fenyklem
(Sedani al forno con radicchio finocchio e scamorza)

Zapékaná čekanka
(Radicchio al gratin)