cpt. Cook
 

Ředkvičky dušené jako houby

Ředkvičky s vejci

Smažená kosmatice

Vlámská pochoutka

Zapečená čekanka

Zapečená čekanka
(Chicorée)

Zapečené čekankové puky

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zapečené těstoviny s čekankou a fenyklem

Sedani al forno con radicchio finocchio e scamorza

recept ze stránek www.tacos.cz
10 porcí:  80 dkg těstovin sedani, 20 dkg červené čekanky, 2  fenykly salátové, 215 dkg tvrdého sýra scamorza affumicata, 6 dl mléka, 3 dkg hladké mouky, 2  šalotky, muškátový oříšek, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistěte čekanku a nakrájejte na proužky. Odstraňte vnější listy z fenyklu, opláchněte a nakrájejte na plátky. Povařte ho krátce v mírně osolené vřící vodě, pak zceďte a dejte stranou, vodu uchovejte. Připravte bešamel: promíchejte v kastrolu mouku s trouchou studeného mléka, přidejte zbývající mléko, strouhaný muškátový oříšek a špetku soli, a vařte na mírném ohni, dobře míchejte, až lehce zhoustne. Vypněte ho a nechte vychladnout.

www.tacos.cz Těstoviny sedani uvařte ve vodě po fenyklu al dente. Mezitím nakrájejte šalotky a smažte je v pánvi na oleji. Přidejte čekanku a nechte ji asi deset minut změknout. Osolte a opepřete.

www.tacos.cz Ke zcezeným těstovinám přidejte čekanku, fenykl, omáčku a na kostky nakrájený uzený Scamorza sýr, vše promíchejte. Přeneste směs do zapékací mísy, vymazané olejem, a pečte na 180 °C po dobu asi 15 minut, dozlatova.

vloženo 11.11.2017    zobrazeno 738x    verze pro tisk