cpt. Cook
 

Chlupaté knedlíky z vařených brambor II.

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor I.

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor II.

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor III.

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor IV.

Chuděnické gloukačky

Klatovské chlupaťáky

Klouzáky

Kroppkakor
(Švédské plněné bramborové knedlíky)

Moravské šlejšky

Plněné bramborové knedlíky

Podkrkonošské kočičky

Slovenské halušky strapačky

Smažené bramborovo-tvarohové šišky

Strapačky se zelím

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Střapačky se zelím

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg brambor, 115 dkg hrubé mouky, 115 dkg hladké mouky, sůl, mletý pepř, 30 dkg kysaného zelí, 1/2  cibule, 15 dkg vepřového sádla, 15 dkg slaniny, ocet, moučkový cukr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oškrábané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, pepř, obě mouky a vypracujeme těsto. Na prkénku krájíme malé noky, dáme do mírně osolené vařící vody a za občasného míchání vaříme asi 6 minut. Usmažíme cibulku, přidáme nakrájené zelí, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Zelí podle chuti dosolíme, dochutíme octem a cukrem. Hotové promícháme s vařenými střapačkami. Porce sypeme na kostičky nakrájenou roztavenou slaninu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2983x    verze pro tisk

Škvarkové knedlíky I.

Škvarkové knedlíky II.