cpt. Cook
 

Špenátový salát se smetanou

Špenátový salát se sýrem

Špenátový salát se sýrem a žampióny

Špenátový salát základní

Štěrbákový salát

Štěrbákový salát po anglicku

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Teplý pampeliškový salát se slaninou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 šálek mladých pampeliškových listů nebo štěrbáku, 11/2 dkg anglické slaniny, 3 lžíce červeného vína nebo balsamica, 1/2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Čerstvé zelené lístky pampelišek nebo endivie opereme a vodu z nich otřepeme. Dobrou slaninu nakrájenou na malé kousky vhodíme na rozehřátou pánev a smažíme asi 5 minut do křupava. Potom přilejeme balsamico a varem je redukujeme. Přidáme olej, abychom získali dresing. Lístky přihodíme na pár vteřin na pánev, jen aby se obalily dresingem, obracíme je a nenecháme zvadnout. Rozdělíme na talíře a podáváme lehce dosolené a ochucené mletým pepřem.

www.tacos.cz Podává se samotně jako salát nebo jako první chod s croute s kozím sýrem: na plátky bagety se rozetře kozí sýr, zakápne olivovým olejem, okoření mletým pepřem a zapeče v troubě při 200 °C do křupava.

vloženo 31.05.2013    zobrazeno 1466x    verze pro tisk

Teplý salát Čchao San Jang

Teplý salát z naťové cibule

Thajský okurkový salát

Topinamburový salát s krvavým pomerančem a fetou

Toskánský salát s rajčaty a chlebem

Turecký okurkový salát

Tykvový salát

Tzatziki

Vitamínový salát

Vitamínový salát s olivami

Yoğurtlu havuç salatası
(Mrkvový salát s jogurtem)

Základní salát z baklažánu s paprikou

Základní salát z brokolice