cpt. Cook
 

Timballo v modernější verzi
(Timballo - la versione moderna)

Timballo z těstovin
(Timballo di maccheroni)

Tortellini Aurora

Tortellini ve vývaru

Toskánské kuřecí těstoviny

Tvarohové krokety - ravioli

Twist s uzenkou

Tykev zapékaná se špagetami

Vaječné makaróny s kachním ragú

Vaječné nudle po boloňsku

Vaječné nudle s ragú z perličky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vaječné tagliarelli s pečeným telecím

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg vaječných těstovin taglierini, 1/2 kg telecího masa - „oříšku“, 15 dkg másla, 15 dkg vepřového sádla, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2  mrkev, 1/2 sklenka suchého bílého vína, 1/2 l lehkého masového vývaru, 15 dkg parmazánu (nebo gruyéru či ementálu), 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso pevně ovážeme a dobře okořeníme. Pak ho dáme osmahnout na oleji, másle a sádle. Když je maso osmahlé pěkně dozlatova, přidáme pokrájenou cibuli, mrkev a neloupaný stroužek česneku. Když cibule začne dostávat nazlátlou barvu, přidáme víno. Necháme povařit na mírném ohni. Během vaření přiléváme teplý vývar. Vaření trvá jednu až dvě hodiny podle tloušťky a jakosti masa. Při vaření maso nepropichujeme. Ověříme si, zda je správně uvařeno, až na konci.

www.tacos.cz Když je maso uvařeno, vyjmeme ho z kastrolu, trochu ho necháme vychladnout, odstraníme nitě a nakrájíme ho na kolečka. Kolečka přelijeme troškou šťávy a odstavíme. Zbytek šťávy z masa protlačíme strojkem a necháme stranou v kastrolku.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena. (”al dente”), necháme ji okapat, vhodíme do hluboké mísy a ochutíme teplou šťávou a strouhaným sýrem.

www.tacos.cz Maso podáváme zvlášť s oblohou nebo bez ní, podle libosti. Samotná těstovina, jen se šťávou a příchutí z masa, je sáma o sobě výtečným a dokonalým pokrmem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1829x    verze pro tisk

Vaječné velryby s králíkem

Valencijská „Fideuá“

Vepřové ravioli se zázvorovou omáčkou

Víkendová puttanesca

Voňavé sedani
(Sedani aromatici)

Vrtulky s paprikami a lilkem

Vřetena s liparským pestem
(Fusilli al pesto delle Lipari)

Základní těsto na ravioli