cpt. Cook
 

Timballo v modernější verzi
(Timballo - la versione moderna)

Timballo z těstovin
(Timballo di maccheroni)

Tortellini Aurora

Tortellini ve vývaru

Toskánské kuřecí těstoviny

Tvarohové krokety - ravioli

Twist s uzenkou

Tykev zapékaná se špagetami

Vaječné makaróny s kachním ragú

Vaječné nudle po boloňsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vaječné nudle s ragú z perličky

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg vaječných páskových nudlí, 1/2 malá perlička, 10 dkg tučného od domácí šunky, 40 dkg čerstvých rajčat, 1/2  cibule, 1/2  mrkev, 1/2 snítka celerové natě, 1/2 sklenka sherry, 1/2 snítka zelené petrželky, 15 dkg suchého mančského sýra, 1/2 sklenky oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Perličku dobře očistíme, opláchneme, necháme oschnout, rozkrájíme na čtvrtky a okořeníme. V hliněném hrnci osmahneme zeleninu (drobně nakrájenou) na oleji a na jemně pokrájeném tlustém od šunky. Když se cibule zbarví dozlatova, přidáme maso. Obrátíme ho, aby se osmahlo stejnoměrně. Svlažíme brandy, počkáme, dokud se neodpaří a přidáme rajčata, oloupaná a pokrájená. Necháme povařit půl hodiny na mírném ohni. Osolíme, opepříme, přidáme posekanou petrželku a vaříme dál, dokud maso nezměkne. Je-li třeba, podlijeme trochou teplé vody.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji hned okapat, vhodíme do servírovací mísy, ochutíme nejprve jemně strouhaným sýrem, pak šťávou z masa.

www.tacos.cz Maso podáváme odděleně s oblohou nebo bez ní, podle libosti. Samotná těstovina, jen se šťávou z masa a jeho příchutí, je sama o sobě výtečným a dokonalým pokrmem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2048x    verze pro tisk

Vaječné tagliarelli s pečeným telecím

Vaječné velryby s králíkem

Valencijská „Fideuá“

Vepřové ravioli se zázvorovou omáčkou

Víkendová puttanesca

Voňavé sedani
(Sedani aromatici)

Vrtulky s paprikami a lilkem

Vřetena s liparským pestem
(Fusilli al pesto delle Lipari)

Základní těsto na ravioli