cpt. Cook
 

Twist s uzenkou

Tykev zapékaná se špagetami

Vaječné makaróny s kachním ragú

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vaječné nudle po boloňsku

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg těstovin taglierini, 215 dkg libového telecího masa, 4 dkg vepřového sádla, 4 dkg extra virgin olivového oleje, 2 dkg másla, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 2 křehké mrkve, 2 snítky celerové natě, 1/2 snítka zelené petrželky, 1/2 sklenky suchého bílého vína, 150 dkg rajčat na omáčku nebo loupaných přírodních z plechovky, 2 dkg sušených hub, sůl, mletý pepř, parmezán
zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrolu osmahneme mleté maso na sádle, oleji, másle a na drobně pokrájené zelenině. Když tato směs dostane správnou barvu, přidáme pokrájené houby, předem namočené do trošky vlažné vody. Svlažíme vínem a když se odpaří, přidáme procezená oloupaná rajčata bez semínek. Osolíme, opepříme a necháme povařit asi půl hodiny na mírném ohni. V případě potřeby podlejeme trochou teplé vody, aby se omáčka příliš nezahustila.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat a ochutíme troškou parmezánu a připravenou omáčkou. Parmezán podáváme zvlášť, aby mohl být přidán podle chuti.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1384x    verze pro tisk

Vaječné nudle s ragú z perličky

Vaječné tagliarelli s pečeným telecím

Vaječné velryby s králíkem

Valencijská „Fideuá“

Vepřové ravioli se zázvorovou omáčkou

Voňavé sedani
(Sedani aromatici)

Vrtulky s paprikami a lilkem

Vřetena s liparským pestem
(Fusilli al pesto delle Lipari)

Základní těsto na ravioli

Zapečené crozety
(Gratin de crozets)

Zapečené gemelli se žampiony a mušlemi

Zapečené makarony

Zapečené nudle se žampióny a hráškem

Zapečené sedani
(Sedani al forno)

Zapečené těstoviny s houbami

Zapečené tortiglioni
(Tortiglioni pasticciati)