cpt. Cook
 

Římská cizrnová polévka
(Pasta e ceci alla romana)

Soúpa fakés
(Čočková polévka)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Valašská čočková polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  115 dkg čočky, 1/2  mrkev, 1/2  petržel, 1/4  celeru, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžíce hrubé mouky, 1/2 lžíce mléka, ocet, 1/2  vejce, bobkový list, 2 lžíce vepřového sádla, 1/2 lžíce hladké mouky, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Přebranou propláchnutou čočku dáme vařit se zeleninou, nakrájenou na nudličky do vody. Přidáme bobkový list. Ze sádla, nadrobno nakrájené cibule a hladké mouky připravíme tmavší jíšku. Do uvařené čočky přidáme prochladlou a ve studené vodě dobře rozmíchanou jíšku, zamícháme a necháme chvíli povařit. Z vajíčka, trošky mléka a hrubé mouky se solí připravíme tužší těsto, ze kterého malou lžičkou vykrajujeme nočky a zavaříme je v polévce. Po provaření polévku dochutíme česnekem, pepřem, solí, případně polévkovým kořením nebo vegetou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1234x    verze pro tisk

Vrtulky s boby

Zuppa di lenticchie
(Čočková polévka z Abruzza)