cpt. Cook
 

Římská cizrnová polévka
(Pasta e ceci alla romana)

Soúpa fakés
(Čočková polévka)

Valašská čočková polévka

Vrtulky s boby

Itálie - Abruzzo   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zuppa di lenticchie

Čočková polévka z Abruzza

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  20 dkg čočky, 1/2 stroužek česneku, olivový olej, 2 l vody, sůl, toastový chleba na krutony
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dejte čočku přes noc změkčit v dostatečném množství vlažné vody. Pak odstraňte ty, které zůstaly plavat na hladině, ostatní zceďte a dejte do hrnce. Přidejte olivový olej a česnek, zalijte čistou vodou, nechte vařit na mírném ohni. Když je čočka uvařená, dochutíte polévku solí a můžete podávat s krutony z toastového chleba upečenými v troubě nebo smaženými na oleji.
vloženo 30.04.2010    zobrazeno 1194x    verze pro tisk