cpt. Cook
 

Římská cizrnová polévka
(Pasta e ceci alla romana)

Soúpa fakés
(Čočková polévka)

Valašská čočková polévka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vrtulky s boby

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  215 dkg těstovin - vrtulek, 215 dkg bobů čerstvých nebo mražených, 10 dkg libové slaniny, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2 malá cibule, 1/2 stroužek česneku, srdíčko hlávkového salátu, 1/2 snítka zelené petrželky, 3 lístky máty peprné, 1/2 l lehkého masového vývaru, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrolu osmahneme na oleji pokrájenou cibuli a slaninu, nakrájenou na nudličky. Přidáme boby a pokrájené srdíčko hlávkového salátu. Ochutíme několika špetkami soli a pepře a necháme několik minut osmahnout. Potom vlijeme teplý vývar, přidáme česnek, petrželku a mátu, posekané nadrobno. Necháme povařit asi půl hodiny na mírném ohni. Polévka by měla být hustá, avšak dostatečně tekutá. V případě potřeby přidáme teplou vodu.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat a vhodíme do kastrolu s boby, promícháme a necháme pár minut povařit. Podáváme v polévkové míse (se strouhaným sýrem zvlášť, chceme-li).

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 812x    verze pro tisk

Zuppa di lenticchie
(Čočková polévka z Abruzza)