cpt. Cook
 

Šunka zapečená se sýrem

Šunka zapečená se žampiónovou směsí

Šunkové kornoutky zapečené se sýrem

Uzené klobásy zapečené (z Valašska)

Uzenina zapečená s pórkem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Valašská klobása

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg vepřové krkovičky, 30 dkg vepřového ořezu, 70 dkg skopového plecka, sůl, mletý pepř, kmín, 2 stroužky česneku, 3 dkg soli, 1.15 m vepřových střev
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vepřové maso nakrájíme na kostičky včetně tučných částí. Ořez i skopovou plec semeleme, osolíme a s 1.5 dl vody vymícháme tak, až se lepí na prsty. Nakrájené maso také osolíme a necháme asi 2 hodiny v chladu odležet. Nakrájené maso promícháme s mletým masem, ochutíme pepřem, česnekem a drceným kmínem. Směsí přes masový mlýnek naplníme střeva, povážeme je na klobásy a udíme asi 1 hodinu na 70 - 80°C, potom studeným kouřem 40°C po dobu 2 až 10 hodin. Čím déle udíme, tím jsou voňavější a tmavší.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3385x    verze pro tisk

Venkovská klobása

Vinné klobásy

Zapečené párečky

Zapečené šunkové závitky