cpt. Cook
 

Sýrový nákyp

Těstoviny plněné máslovou tykví a sýrem

Valašské černidlo

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Velikonoční kopřivová nádivka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  315 dkg mladých kopřiv, 615 dkg veky nebo bílého chleba, 15  vajec, 2 dl mléka, sůl, mletý pepř, muškátový květ, anglická slanina
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oprané a osekané mladé kopřivy nasekáme najemno, smícháme s nakrájenou vekou, kterou jsme navlhčili studeným mlékem. Nakrájíme slaninu a zprudka orestujeme. Po vychladnutí smícháme s vekou a kopřivami. Přidáme žloutky, koření a ze zbylých bílků vyšlehaný sníh. Opatrně promícháme a vložíme do sádlem vymazaného pekáčku nebo formy. Pečeme při teplotě cca 170 stupňů asi 20-25 minunt. Tuto nádivku lze pojídat i samotnou jako velikonoční hlavičku.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2833x    verze pro tisk