cpt. Cook
 

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vřetena s liparským pestem

Fusilli al pesto delle Lipari

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  36 dkg těstovin fusilli, 2.15 dkg loupaných mandlí, 2.15 dkg piniových semínek, 2.15 dkg vlašských ořechů, 6  rajčat San Marzano, 1/2 stroužek česneku, 6 lístků máty peprné, 1/2  feferonka, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme semínek. Rozmixujeme mandle a ořechy s oloupaným česnekem a čerstvou chilli papričkou do homogenní směsi. Přidáme olej, rajčata, mátu a sůl a dál mixujeme až do hladké konzistence. Těstoviny fusilli uvařené al dente promícháme s pestem a můžeme podávat.
vloženo 16.03.2012    zobrazeno 1871x    verze pro tisk

Základní těsto na ravioli

Zapečené crozety
(Gratin de crozets)

Zapečené gemelli se žampiony a mušlemi

Zapečené makarony

Zapečené nudle se žampióny a hráškem

Zapečené sedani
(Sedani al forno)

Zapečené těstoviny s houbami

Zapečené těstoviny s tuňákem

Zapečené tortiglioni
(Tortiglioni pasticciati)

Zapékané nudle se smetanou

Zelené těstoviny s omáčkou se šunkou a hráškem

Zelenina zapečená s těstovinami a masem

Zeleninové špagety

Zeleninové špagety se sýrem