cpt. Cook
 

Timballo v modernější verzi
(Timballo - la versione moderna)

Timballo z těstovin
(Timballo di maccheroni)

Tortellini Aurora

Tortellini ve vývaru

Toskánské kuřecí těstoviny

Tvarohové krokety - ravioli

Twist s uzenkou

Tykev zapékaná se špagetami

Vaječné makaróny s kachním ragú

Vaječné nudle po boloňsku

Vaječné nudle s ragú z perličky

Vaječné tagliarelli s pečeným telecím

Vaječné velryby s králíkem

Valencijská „Fideuá“

Vepřové ravioli se zázvorovou omáčkou

Víkendová puttanesca

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Voňavé sedani

Sedani aromatici

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  38 dkg těstovin sedani, 4  rajčata, 4 lžíce strouhaného pecorina, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 snítka rozmarýnu, 2 listy šalvěje, 2  bobkové listy, 1/2 svazek zelené petrželky, 1/2  feferonka, 1/2 dl panenského olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na tenké půlměsíčky. Česnek také oloupeme a nožem rozmáčkneme. Zelené bylinky opláchneme, oteřepeme z nich vodu a nasekáme je. V pánvi zpěníme cibuli s česnekem na oleji, přidáme bobkový list, rozmarýn, šalvěj a nasekanou červenou feferonku. Několik minut povaříme, potom přidáme petrželku a stáhneme pánev z ohně. Česnek a bobkové listy vyjmeme. Rajčata spaříme, oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kostečky. Přidáme je do pánve, vrátíme na sporák, osolíme, dopepříme a několik minut povaříme. Těstovini sedani uvaříme jako obvykle ve slané vodě, a když jsou al dente, zcedíme je a promícháme rychle na pánvi s omáčkou. Ihned podáváme posypané strouhaným pecorinem.
vloženo 21.03.2012    zobrazeno 1808x    verze pro tisk

Vrtulky s paprikami a lilkem

Vřetena s liparským pestem
(Fusilli al pesto delle Lipari)

Základní těsto na ravioli