cpt. Cook
 

Timballo v modernější verzi
(Timballo - la versione moderna)

Timballo z těstovin
(Timballo di maccheroni)

Tortellini Aurora

Tortellini ve vývaru

Toskánské kuřecí těstoviny

Tvarohové krokety - ravioli

Twist s uzenkou

Tykev zapékaná se špagetami

Vaječné makaróny s kachním ragú

Vaječné nudle po boloňsku

Vaječné nudle s ragú z perličky

Vaječné tagliarelli s pečeným telecím

Vaječné velryby s králíkem

Valencijská „Fideuá“

Vepřové ravioli se zázvorovou omáčkou

Víkendová puttanesca

Voňavé sedani
(Sedani aromatici)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vrtulky s paprikami a lilkem

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg těstovin - vrtulek, 2  lilky, 2  zelené papriky, 15 lžic extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2 snítka bazalky, 150 dkg rajčat na omáčku nebo přírodních z plechovky, olej na smažení lilků, sůl, mletý pepř, ovčí sýr (strouhaný mančský suchý nebo roncal)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Spaříme dozrálá rajčata, oloupeme je, rozkrájíme dužinu na malé kousky a odstraníme semínka. Nakrájíme papriky na krátké proužky a odstraníme blanky a semínka. Neloupané lilky nakrájíme na kolečka a odstraníme semínka pouze tehdy, jsou-li příliš velká. Osmažíme je na velkém množství oleje, vyjmeme je, když jsou osmaženy dozlatova a položíme je na savý papír. Ochutíme je několika špetkami soli a pepře a udržujeme je teplé. V kastrolu osmahneme na oleji pokrájenou cibuli. Když se zbarví dozlatova, přidáme papriky. Pak přidáme rajčata. Osolíme, opepříme a necháme povařit na mírném ohni asi patnáct minut.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat a ochutíme připravenou omáčkou. Vhodíme do servírovací mísy, posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme smaženými lilky.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1982x    verze pro tisk

Vřetena s liparským pestem
(Fusilli al pesto delle Lipari)

Základní těsto na ravioli