cpt. Cook
 

Plátky kapra Liu

Ryba po maďarsku

Ryba po mlynářsku

Ryba po mlynářsku

Rybí hrnec po francouzsku

Sladkokyselá ryba

Smažený kapr

Vařený kapr

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zapečená ryba na thajském kari s ovocem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg kapra (i jiné ryby), 4 lžíce oleje, 3 stroužky česneku nebo česnekový prášek, 2 lžičky thajského karí, 1/2 lžíce zelené petrželky, 1/2 lžička pažitky, sůl, 1/2 lžíce citrónové šťávy nebo polovina sumahu, 15 lžic hladké mouky, 2  vejce, 2  pomeranče nebo ananasový kompot
zkopírováno z http://www.tacos.cz Osušené porce ryby potřeme směsí z poloviny oleje, kari, lisovaného česneku, petrželky, pažitky, soli a citrónové šťávy (sumahu). Necháme nejméně 1/2 hodiny proležet v chladu. Pak obalíme v mouce, namáčíme v rozšlehaných vejcích a ukládáme do zapékací misky vytřené olejem. Svrchu lehce poprášíme zbytkem mouky a pokapeme olejem. Dáme zapéci. K hotové rybě přidáme dobře odrhnuté pomeranče i s kůrou rozdělené na 4 díly (nebo kolečka ananasu).

www.tacos.cz Příloha: rýže, chléb nebo i nudle

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1236x    verze pro tisk