cpt. Cook
 

Plátky kapra Liu

Ryba po maďarsku

Ryba po mlynářsku

Ryba po mlynářsku

Rybí hrnec po francouzsku

Sladkokyselá ryba

Smažený kapr

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vařený kapr

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg kapra, 1/2 šálku vinného octa, 1/2 šálek kořenové zeleniny na plátky pokrájené, 1/2 středně velká cibule, 4 zrnka celého pepře, 1/2  bobkový list, máslo (podle potřeby), zelená petrželka, citrón, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do kastrolu dáme ocet, přidáme asi 3 šálky vody, koření a zeleninu. Vše vaříme asi 15 minut. Pak vložíme do odvaru osolené porce kapra kůží dospodu. Vaříme zcela mírným varem, voda nesmí vřít, jen se mírně chvět, aby se kapr nerozpadal, a vaříme asi 10 minut. Vyjmeme opatrně lopatičkou, necháme dobře okapat a podáváme s rozehřátým nepřepáleným máslem smíchaným s petrželkou. Podáme též s dílky citrónu.

www.tacos.cz Poznámka: Studeného kapra podáváme s některou majonézovou omáčkou.

www.tacos.cz Příloha: vařené brambory sypané petrželkou

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2301x    verze pro tisk

Zapečená ryba na thajském kari s ovocem