cpt. Cook
 

Sosati

Sosati ze skopového masa

Spišský šoulet

Šašlik

Šašlik ze skopového masa

Tajine s masem a švestkami
(Tajine de viande aux pruneaux)

Tatranské skopové plátky

Těftěli

Tykev plněná skopovým masem

Uzené skopové maso s trnkovou omáčkou

Velikonoční jehněčí kýta

Zadělávané kůzlečí maso se zeleninou

Zapečené jehněčí po balkánsku

Zapečené jehněčí v listovém těstě

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa I

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg jehněčí kýty (kůzlečí řízky), 15 dkg slaniny, 1/2 lžíce másla, sardelová pasta, 1/4 l kysané smetany, citrónová kůra, citrónová šťáva, 1/2 lžíce kaparů, 1/2  žloutek,

Náplň: 15 dkg slaniny, 1/2  cibule, 10 dkg kůzlečích jater

zkopírováno z http://www.tacos.cz Příprava náplně: Slaninu drobně pokrájíme a do sklovita vyškvaříme. Pak přidáme cibuli, osmahneme ji, přidáme naškrábaná játra, osolíme, promícháme a odstavíme z plotny.

www.tacos.cz Řízky posolíme, potřeme náplní a svážeme. Protkneme je proužky slaniny. V kastrole do sklovita vyškvaříme zbytky slaniny, přidáme drobně pokrájenou cibuli, máslo a vše lehce osmahneme. Závitky na tomto základě opečeme po celém povrchu. Pak je mírně podlité dusíme do měkka. Nakonec přidáme do šťávy trochu sardelové pasty, kousek citrónové kůry a krátce podusíme. Přilijeme většinu smetany s moukou a kapary, povaříme. Po odstavení z plotny přilijeme zbytek smetany s rozmíchaným žloutkem.

www.tacos.cz Příloha: jemné noky nebo makaróny

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1567x    verze pro tisk

Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa II