cpt. Cook
 

Sosati

Sosati ze skopového masa

Spišský šoulet

Šašlik

Šašlik ze skopového masa

Tajine s masem a švestkami
(Tajine de viande aux pruneaux)

Tatranské skopové plátky

Těftěli

Tykev plněná skopovým masem

Uzené skopové maso s trnkovou omáčkou

Velikonoční jehněčí kýta

Zadělávané kůzlečí maso se zeleninou

Zapečené jehněčí po balkánsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zapečené jehněčí v listovém těstě

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1.15 kg jehněčí kýty bez kosti, 8 stroužků česneku nakrájených na plátky, 4 lžíce másla, 2  cibule nakrájené nadrobno, 20 dkg žampiónů nakrájených nadrobno, 10 dkg mletého telecího masa, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky rozmarýnu, 1/2 lžičky estragonu, 3 dl bílého vína, 40 dkg lístkového těsta, 1/2 rozšlehané vejce, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jehněčí maso prošpikujeme česnekem, osolíme a položíme do pekáče. Pečeme v rozpálené troubě při 190°C asi 40 - 60 minut, občas podléváme vodou. Mezitím si připravíme nádivku. Na hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a osmahneme ji do zlatova.Přidáme žampióny, telecí maso, víno a koření a na mírném plameni vaříme asi 35 minut, až se většina omáčky vyvaří. Nádivku i jehněčí maso necháme vychladnout. Maso nakrájíme na větší kousky.

www.tacos.cz Listové těsto vyválíme na tenkou placku a tu nakrájíme na tak velké kousky, aby do nich bylo možné zabalit kousky jehněčího. Na každý kousek těsta dáme dva plátky jehněčího a lžíci nádivky. Zabalíme, pomažeme rozšlehaným vejcem a lehce propíchneme vidličkou. Dáme na plech a pečeme v rozpálené troubě při 200°C dalších 25 minut. Během pečení ještě jednou pomažeme vejcem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1710x    verze pro tisk

Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa I

Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa II