cpt. Cook
 

Sosati

Sosati ze skopového masa

Spišský šoulet

Šašlik

Šašlik ze skopového masa

Tajine s masem a švestkami
(Tajine de viande aux pruneaux)

Tatranské skopové plátky

Těftěli

Tykev plněná skopovým masem

Uzené skopové maso s trnkovou omáčkou

Velikonoční jehněčí kýta

Zadělávané kůzlečí maso se zeleninou

Zapečené jehněčí po balkánsku

Zapečené jehněčí v listovém těstě

Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa I

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa II

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 plátky jehněčí kýty, 15 dkg slaniny, 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce hořčice, 2  cibule, 3 zelené papriky, 3  rajčata, 1/2 lžička hladké mouky, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso lehce naklepeme, osolíme, slabě potřeme hořčicí, poklademe drobně pokrájenou slaninou, polovinou cibule a odjadřincovanou paprikou. Sbalíme a ovážeme. Na kastrole rozpálíme máslo, přidáme drobně pokrájenou druhou polovinu cibulí, zpěníme a závitky po celém povrchu opečeme. Pak přidáme zbytek papriky, oloupaná pokrájená rajčata a dusíme, až zelenina pustí šťávu. Pak zkusíme, je-li maso měkké. Není-li, mírně podlijeme a dokončíme. Šťávu zahustíme kouskem másla smíchaného s hladkou moukou. Šťávu podáváme necezenou.

www.tacos.cz Příloha: noky, rýže, makaróny

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1356x    verze pro tisk