cpt. Cook
 

Základní salát z červené řepy

Základní salát z čínského zelí

Základní salát z mladých fazolek

Zelené fazolky s česnekem a mátou

Zelené papriky jako salát

Zeleninové špalíčky s cizrnovým dipem

Zeleninový salát

Zeleninový salát francouzský

Zeleninový salát francouzský

Zeleninový salát jarní se sýrem

Zeleninový salát s francouzskou zálivkou

Zeleninový salát s rozinkami

Zeleninový salát s vejci

Zeleninový salát se sójou

Zeleninový salát se žampióny

Japonsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zeleninový salát z Matsumota

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg tykve (nebo banánové tykve), 2  rajčata, 1/4 hlávky zelí, 1/2 velká cibule,

Zálivka: 2 lžíce oleje, 2 lžíce octa, 1/2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžička moučkového cukru, 1/2 lžičky glutasolu (glutaman sodný), 1/4 lžičky sezamového oleje (možno vynechat)

zkopírováno z http://www.tacos.cz Tykve oloupeme a nakrájíme na malé špalíčky 0.5 x 2 cm. Rajčata nakrájíme na tenké plátky a rozkrojíme ještě na polovinu. Nejdůležitější je krájení zelí. Použijeme k tomu velice ostrého nože a krájíme 1 - 3 mm tenké proužky. Cibule může být nakrájená nahrubo. Připravíme si zálivku z oleje, cukru, octa, sójové omáčky a glutasolu. Možno přidat též pár kapek sezamového oleje nebo sezamové semínko. Nakrájenou zeleninu smícháme se zálivkou a lehce načechráme. Podáváme ke všem druhům japonského jídla.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1657x    verze pro tisk

Zeleninový salát z tykve

Zelený salát

Zelí s červenou řepou a křenem

Zelí s koprem a tofu