cpt. Cook
 

Staropražské brambory

Strouhanec

Sýrové brambory se žampiony

Sýrový bramborový smaženec švýcarský

Švýcarské brambory

Švýcarské zapečené brambory

Tartiflette
(Tartiflette savoyarde)

Zahradnické brambory

Zapečená bramborová drobenina s houbami

Zapečené brambory

Zapečené brambory

Zapečené brambory s majoránkou

Zapečené brambory s masem a vejci

Zapečené brambory s mletým masem a zeleninou

Zapečené brambory s tofu

Zapečené brambory se špenátem a čerstvým lososem

Zapečené brambory z Dauphiné
(Gratin dauphinois)

Zapékané brambory na smetaně

Zapékané brambory s bazalkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Žid (Podkrkonoší)

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.2 kg brambor, hladká mouka, vejce, kmín, sůl,  trochu mléka, olej nebo sádlo na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ustrouháme syrové brambory, přimísíme do nich trochu mouky, vejce, kmín, sůl a trochu mléka. Na pekáči nebo na kastrolu rozpálíme omastek, těsto do něho tence nalijeme a prudce pečeme v rozpálené troubě. Jíme buďto s různými saláty, nebo jako samostatný pokrm, který zapíjíme mlékem. V tom případě do těsta před pečením, ale již na pekáči, dáme švestky, čtvrtky oloupaných jablek nebo hrušek a s nimi těsto upečeme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2313x    verze pro tisk