cpt. Cook
 

Těstoviny

·  dlouhé (pasta lunga)

·  krátké (pasta corta)

·  plněné (pasta ripiena)

·  zavářkové (pastina)

·  mačkané (strascinati)

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2013
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


bav-fer   fer-lin   mac-sag   sci-ver   

bavette

bavettine

bigoli

bucatini

bucatoni

canule

recept ze stránek www.tacos.cz
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jde o dlouhé zkroucené špagety, ručně vyráběné z jednoduchého těsta (semolina a voda) v oblasti Puglia. Canule se vaří dlouho, i půl hodiny, vařením trochu ze svého zamotání ztratí, ale přesto se jejich tvar pojí s omáčkami lépe než rovná varianta.
vloženo 28.03.2010    zobrazeno 2602x    verze pro tisk

cappellini

ciriole

fedelini

ferrazzuoli