cpt. Cook
 

Těstoviny

·  dlouhé (pasta lunga)

·  krátké (pasta corta)

·  plněné (pasta ripiena)

·  zavářkové (pastina)

·  mačkané (strascinati)

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2013
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


bav-fer   fer-lin   mac-sag   sci-ver   

bavette

bavettine

bigoli

bucatini

bucatoni

canule

cappellini

ciriole

recept ze stránek www.tacos.cz
ciriole: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jde o dlouhé těstoviny, asi dvakrát silnější než klasické špagety, častěji mají čtvercový než kulatý průřez, jejich povrch je drsnější. Pocházejí z oblasti Umbrie. Ciriole je i název umbrijského pokrmu z těchto těstovin s omáčkou z hříbků, česneku a olivového oleje.
vloženo 15.11.2009    zobrazeno 3207x    verze pro tisk

fedelini

ferrazzuoli