cpt. Cook
 

Těstoviny

·  dlouhé (pasta lunga)

·  krátké (pasta corta)

·  plněné (pasta ripiena)

·  zavářkové (pastina)

·  mačkané (strascinati)

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2013
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


bav-fer   fer-lin   mac-sag   sci-ver   

bavette

bavettine

bigoli

bucatini

bucatoni

canule

cappellini

ciriole

fedelini

recept ze stránek www.tacos.cz
fedelini: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nejtenčí typ italských špaget, tenčí i než vermicelli, v podstatě jde o další název pro cappellini. Tenké, kulatého průřezu o průměru 1 - 1.2 mm, dlouhé, často prodávané ve formě smotků nebo hnízd. Někdy psány ve tvaru fidelini.
vloženo 07.11.2009    zobrazeno 3312x    verze pro tisk

ferrazzuoli