Chowder s treskou [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Galicijská polévka
(Caldo Gallego)

Giouvarlakia avgolémono
(Masové koule ve vaječno-citrónové polévce)

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Hnědá polévka

Houbová polévka s bramborem a zvěřinovými koulemi

Hovězí polévka

Hovězí polévka s masovými knedlíčky

Hovězí polévka s tykví

Hovězí polévka základní

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Chowder s treskou

Haddock chowder

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  60 dkg brambor, 3  pórky, 3 stonky řapíkatého celeru, 315 dkg uzené tresky, 3 dl tučné smetany, 3  bobkové listy, 6 snítek zelené petrželky, 15 dkg másla, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zeleninu očistěte. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Pórek nakrájejte na kolečka o průměru 1 cm. Řapíkatý celer nakrájejte na tenké plátky. V hrnci rozpusťte máslo a poté na něm osmahněte pórek. Pak přidejte brambory a bobkový list, zalijte vodou a přikryté vařte 30 minut.

www.tacos.cz Mezitím nakrájejte uzenou tresku na kostičky a přidejte ji po půl hodině do polévky spolu s řapíkatým celerem a smetanou a povařte dalších 10 minut. Dochuťte pepřem, ochutnejte a v případě potřeby upravte množství soli. Těsně před podáváním polévku posypejte nasekanou hladkolistou petrželkou.

vloženo 08.08.2025    zobrazeno 24x    verze pro tisk

Italská drůbeží polévka

Jarušácká polévka

Játrová polévka

Játrová polévka s nočky

Jemná telecí polévka se zeleninou

Kapusta s vepřovým masem

Kapustová polievka zo Záhoria