Lasagne s ricottou a špenátem [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Lasagne po neapolsku
(Lasagne alla Napoletana)

Lasagne s čekankou
(Lasagne al radicchio)

Lasagne s černou kapustou, mozzarelou a klobáskou
(Lasagne con cavolo nero, mozzarella e salsiccia)

Lasagne s dýní, vlašskými ořechy a gorgonzolou
(Lasagne zucca, noci e gorgonzola)

Lasagne s houbami a klobáskou
(Lasagne funghi e salsiccia)

Lasagne s jablky

Lasagne s paprikami
(Lasagne con i peperoni)

Lasagne s ragú a hráškem
(Lasagne con ragù e piselli)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Lasagne s ricottou a špenátem

Lasagne ricotta e spinaci

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg čerstvých vaječných lasagní, 15 dl bešamelové omáčky, 150 dkg špenátu, 215 dkg ricotty, 10 dkg parmazánu, máslo, bazalka, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Špenát blanšírujte na několik minut v dostatečném množství osolené vody. Sceďte ho, dobře vymačkejte a nechte dochutit na pánvi s kouskem másla. Nakrájejte ho a odložte stranou. V míse smíchejte ricottu se špetkou soli a čerstvě mletým pepřem. Přidejte vychladlý špenát a vše promíchejte.

www.tacos.cz Zapékací mísu vymažte máslem, na dno natřete bešamel, položte vrstvu vaječných těstovin, vrstvu krému z ricotty a špenátu, bešamel a nakonec strouhaný Parmigiano Reggiano. Přidejte další plát těstovin a pokračujte, dokud neskončíte vrstvou těstovin, krému z ricotty a špenátu, bešamelu a štědrou posypkou strouhaného Parmigiano Reggiano.

www.tacos.cz Lasagne pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 25-30 minut. Vyndejte je z trouby a nechte odpočinout 5 minut před porcováním. Ozdobte lístky čerstvé bazalky.

vloženo 05.08.2025    zobrazeno 38x    verze pro tisk

Lasagne se špenátem, ricottou a pestem

Lasagne se žampiony a špenátem
(Mushroom spinach lasagna)

Lasagne z cukety, parmské šunky a citronové ricotty

Lasagne z hovězího s hříbky a parmezánem

Lasagne z Valle d'Aosta
(Lasagne alla valdostana)

Lasagne zapékané

Linguine s citronem a zeleným pestem

Linguine s hráškovým pestem a chorizem

Linguine s omáčkou ze sušených rajčat a lilku

Linguine s ricottou a bylinkami
(Linguine con ricotta e le erbe fini)

Lombrichelli al pesto di nocciole
(Lombrichelli s pestem z lískových oříšků)