cpt. Cook
 

Americký biftek

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Anglická pečeně (rostbíf)

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg hovězí svíčkové nebo roštěnce, sůl, mletý pepř, 10 dkg tuku, 2 lžíce másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Odleželé maso, v másle naložené, předem zbavené kostí, tuku i tvrdé blány, svrchu nařízneme, aby se nezkroutilo. Pak je naklepeme, osolíme a opepříme. Olej nebo sádlo v pekáči rozškvaříme, maso do něho vložíme vrchní stranou dospodu, zprudka opékáme 1/4 hodiny, pak obrátíme a ještě 1/4 hodiny pečeme. Maso nesmíme podlévat vodou, neboť by ztvrdlo, podléváme je jenom omastkem. Nakonec omastek slijeme, místo něho dáme máslo, které necháme zpěnit. Pak maso vyjmeme, ihned nakrájíme na plátky, které mají být uvnitř polosyrové, tedy poněkud krvavé. Do másla zatím přilijeme trochu polévky nebo vody, povaříme na šťávu a tou maso polijeme. Podáváme s brambory nebo rýží a se salátem či kompotem. Poznámka: podle původního anglického předpisu se maso peklo na odříznutém loji nebo nejlépe se upravuje na rožni.

www.tacos.cz Je to slavnostní pokrm, který se podává i studený, hodí se takto do bufetu.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5551x    verze pro tisk

Anglický rostbíf

Badyánové maso

Basturma

Bechyňský lázeňský měšec

Beninská špenátová omáčka
(Sauce feuille beninoise)

Biftek Loira

Biftek po námořnicku

Biftek po řecku

Bifteky

Bifteky pravé

Bifteky s banány

Bifteky s bylinkovým máslem

Bifteky s drůbežími játry

Boef Stroganoff

Boeuf à la Bourguignonne
(Hovězí po burgundsku)

Boeuf à la Bourguignonne
(Hovězí po burgundsku)

Bœuf bourguignon
(Burgundské hovězí)

Brněnské roštěnky