cpt. Cook
 

Americký biftek

Anglická pečeně (rostbíf)

Anglický rostbíf

Badyánové maso

Basturma

Bechyňský lázeňský měšec

Beninská špenátová omáčka
(Sauce feuille beninoise)

Biftek Loira

Biftek po námořnicku

Biftek po řecku

Bifteky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bifteky pravé

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  bifteky (asi 18 dkg na porci), sůl, mletý pepř, 4 lžíce tuku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Děláme je z masa hovězího, které však musí být dobře odleželé a první jakosti, správně jen ze svíčkové. Musí být také dobře osušené, a proto je předem nesolíme. Maso nakrájíme napříč vláken na silné řízky asi 1.5 centimetru vysoké, naklepeme je jen mírně a zase je stlačíme do původního tvaru. Rychle opečeme v rozpáleném oleji po spodní straně, pak je obrátíme, ne však vidličkou, nýbrž lopatkou, osolíme na opečené straně a na druhé dopečeme zespodu. Ihned podáváme. Krvavé bifteky opékáme jen 1 minutu na spodní straně a půl minuty na obrácené, nekrvavé nejprve 4 minuty a pak 3. Nesmíme je dělat déle ani nechat stát, neboť maso by bylo tuhé. Hotové bifteky podle libosti můžeme ještě opepřit, pokapat citrónem nebo polít petrželkovým máslem. Je to pokrm pouze pro slavnostní příležitosti, neboť je třeba mnoho masa, a nejlepšího. Zdobíme často sázeným vejcem.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Biftek, brambory nebo bramborová kaše a špenát, hlávkový salát či jiná zelenina. Maso živí bílkovinami, brambory sytí a zelenina přidá látky ochranné.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 7398x    verze pro tisk

Bifteky s banány

Bifteky s bylinkovým máslem

Bifteky s drůbežími játry

Boef Stroganoff

Boeuf à la Bourguignonne
(Hovězí po burgundsku)

Boeuf à la Bourguignonne
(Hovězí po burgundsku)

Bœuf bourguignon
(Burgundské hovězí)

Brněnské roštěnky