cpt. Cook
 

Americký biftek

Anglická pečeně (rostbíf)

Anglický rostbíf

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Badyánové maso

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg zadního hovězího, sůl, 1/2  bílek, 3 lžíce oleje, 1/2  cibule, 4  badyány (cípky), 1/2 lžíce desertního vína, 1/2 lžička sójové omáčky, 1/2  kedlubna (cuketa, zelí, paprika), 1/2 špetka glutasolu, 1/2 lžička škrobové moučky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na tenké nudličky, slabě osolíme a smícháme s rozšlehaným bílkem. Necháme chvíli zaležet. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostky nakrájenou cibuli, badyán, prudce opečeme a vyjmeme cibuli s kořením a dáme stranou. Na pánev dáme maso, opečeme, přidáme kedluben jemně nakrájený na kostičky, osmahneme, podlijeme trochou vody, vrátíme cibuli a chvilku podusíme. V hrnku smícháme sójovou omáčku, glutaman a solamyl se 2 lžícemi vody, promícháme, vlijeme na maso, zamícháme, snížíme teplotu, přikápneme pár kapek oleje a stáhneme z ohně. Podáváme s rýží nebo vlasovými nudlemi.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3719x    verze pro tisk

Basturma

Bechyňský lázeňský měšec

Beninská špenátová omáčka
(Sauce feuille beninoise)

Biftek Loira

Biftek po námořnicku

Biftek po řecku

Bifteky

Bifteky pravé

Bifteky s banány

Bifteky s bylinkovým máslem

Bifteky s drůbežími játry

Boef Stroganoff

Boeuf à la Bourguignonne
(Hovězí po burgundsku)

Boeuf à la Bourguignonne
(Hovězí po burgundsku)

Bœuf bourguignon
(Burgundské hovězí)

Brněnské roštěnky