Arabský jehněčí špíz se zeleninou
 recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce:  60 dkg jehněčího masa (vykostěný hřbet), 2 stroužky česneku, 1/2 dl olivového oleje, 1/2 lžička cayenského pepře, 1/2 lžička  kořenící pasty sambyl oelek, 1/2 lžička soli,  špetka mleté skořice,  špetka kmínu,  špetka koriandru, 2  červené papriky, 12  šalotek, 4  cibule, 8  třešňových rajčat
zkopírováno z http://www.tacos.cz Česnek rozetřeme s olejem a kořením, přidáme na kostky nakrájené maso, důkladně promícháme, přikryjeme a marinujeme nejméně 3 h. Papriky nakrájíme na kousky, cibule rozčtvrtíme a šalotky oloupeme. Maso vyjmeme z marinády, osušíme a střídavě se šalotkou, paprikou, cibulí a rajčaty napichujeme na špíz. Po všech stranách grilujeme asi 15 minut.