cpt. Cook
 

Agnello alla scannese
(Jehněčí po scannsku)

Agnello e funghi al forno
(Pečené jehněčí na houbách)

Agnello venosino
(Jehněčí Venosino)

Anglické skopové žebírko

Arabský jehněčí špíz se zeleninou

Arménský šašlik

Arménský šašlík

Arnaki me jaourti
(Jehněčí s jogurtem)

Badyánové maso

Bramborový kebab

Cutturiddi o agnello in casseruola
(Cutturiddi čili zapečené jehněčí)

Čanahi

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Česnekové jehněčí

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2  jehněčí kýta, 1/2  česnek (celá palička, ne jen stroužek), 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky bazalky, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 lžičky majoránky, 1/8  másla, sůl, olej, 1/2  cibule
zkopírováno z http://www.tacos.cz Česnek utřeme se solí a smícháme ho s kořením. Přidáme trochu oleje a vzniklou kašičkou potřeme očištěnou jehněčí kýtu. Pak ji pokapeme rozehřátým máslem a necháme do druhého dne odležet. Před pečením v pekáčku rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Na ni vložíme připravenou kýtu, podlijeme ji vodou (nebo vodou s bílým vínem) a za občasného podlití, přelití vypečenou šťávou a obrácení upečeme doměkka. Ke konci pečení přelijeme maso zbytkem másla a dopečeme ho dozlatova. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a dáme na teplo. Výpek slijeme, napečenou šťávu seškrábeme, rozředíme trochou vody a společně s výpekem povaříme. Jehněčí podáváme přelité horkou šťávou s vařenými nebo opékanými brambory.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2918x    verze pro tisk

Čevapčiči

Čevapčiči

Dušené jehněčí nebo kůzlečí maso

Dušené jehněčí s fazolovými lusky
(Morenas)

Dušené jehněčí s mátou

Dušené skopové maso po indicku

Etli pilav
(Jehněčí pilaf)