cpt. Cook
 

Bábovka se zeleninou a bylinkami

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborák s droždím

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg velkých brambor, 2  vejce, 1.15 dkg kvasnic, 1/2 šálek mléka, sůl, 3 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, 1/2 lžička majoránky,  špetka mletého pepře
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z vlažného mléka a droždí uděláme kvásek. Syrové brambory nastrouháme, přidáme k nim vejce, kvásek, dobře rozmícháme, osolíme, podle chuti okořeníme, vmícháme mouku, aby vzniklo těsto jako na litou buchtu. Těsto nalijeme na rozpálené sádlo do pekáče a v troubě zvolna dozlatova opečeme. Povrch vydatně mastíme, aby vznikla vysoká červená kůrka.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4356x    verze pro tisk

Bramborová baba s uzeným masem

Bramborová musaka

Bramborová paštika se špenátem

Bramborová zapejkačka se žampióny

Bramborové čtverečky s jablky

Bramborové klínky s parmazánem

Bramborové klínky s parmazánem

Bramborové preclíky

Bramborové pusinky

Bramborové topinky

Bramborové topinky

Bramborový gratin s jablky a camembertem
(Gratin de camembert aux deux pommes)

Bramborový gratin s lososem, špenátem a koprem

Bramborový gratin se sýrem a hruškou
(Gratin con tallegio e pere)

Bramborový kebab

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Bramborový pekáč
(Le farçon)