cpt. Cook
 

Bockwurst

Boudin blanc

Bratwurst

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Čerstvá česneková klobása

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  1315 dkg libového vepřového plecka, 415 dkg syrového sádla, 2 lžičky moučkového cukru, 3 lžičky jemně utřeného česneku, 1/2 lžičky mletého pepře, 4 lžičky soli, 1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku, 1/4 lžičky mleté skořice, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 1/4 lžičky mletého nového koření, 1/4 lžičky tymiánu, 1/2 šálku suchého bílého vína, středně tlustá vepřová střeva
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předem si připravíme vepřová střeva tak, jak je popsáno v dalších receptech. Maso a syrové sádlo pomeleme společně najemno. Důkladně promícháme s ostatními surovinami. Směsí plníme střívka a nakonec je zakroutíme asi po 10 cm. Sušíme je v chladniččce asi 4 dny, často přitom obracíme, sůl a alkohol je během této doby konzervují. Vaří se ve vodě nebo v kuřecím vývaru.
vloženo 20.05.2013    zobrazeno 3369x    verze pro tisk

Čerstvá chorizo klobása

Čerstvá polská kielbasa

Čerstvá sicilská klobáska

Chalupářský dlabanec

Jambalaya

Klobásy v rajské omáčce

Luganega

Neapolská klobása

Párky grilované se sýrem

Párky zapečené v listovém těstě

Potatiskorv
(Švédská klobáska s bramborem)

Salsiccia s houbovo-cibulovým ragú
(Salsiccia con ragù di funghi e cipolle)

Slovenské klobásy s paprikou

Sýrový závitek ve švýcarském těstíčku

Šunka v medu

Šunka zapečená s banány a sýrem