cpt. Cook
 

Bramborové knedlíčky

Bramborové knedlíčky do polévky

Bramborové noky do zeleninových a uzených polévek

Bramborové slaninové knedlíčky

Bramborový svítek do polévky

Celestýnské nudle

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Cibulové dalamánky

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  4.2 dkg kvasnic, 1/2 lžíce krystalového cukru, 3 dl vlažné vody, 215 dkg žitné mouky celozrnné, 215 dkg hladké mouky, 1/2 dl olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2 lžíce drceného kmínu, 1/2 lžíce tymiánu, sůl, mletý pepř, kmín a hrubá sůl na posypání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravíme si rychlokvásek: droždí rozetřeme s krystalovým cukrem na řídkou kašičku, zalijeme troškou vlažné vody, lehce zaprášíme moukou a necháme kvásek vyběhnout. Přidáme mouky, na jemné měsíčky nakrájenou cibuli, zbytek ingrediencí a vypracujeme polotuhé těsto. Po jeho vykynutí tvarujeme dalámánky, navrchu třikrát nařízneme, pomažeme rozšlehaným vejcem, sypeme kmínem a hrubozrnnou solí či jinými semínky, která máme po ruce. Pečeme dozlatova, asi půl hodiny při teplotě 170 °C, ještě horké potřeme slanou vodou, aby byly křupavé.
vloženo 12.11.2007    zobrazeno 1720x    verze pro tisk

Cipetky

Consommé

Hašé

Houskové knedlíčky

Houskové knedlíčky základní

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Játrové nebo slezinové knedlíčky

Játrové nočky

Játrový svítek

Jíška, zátřepka

Kapání

Kopřivové omelety