cpt. Cook
 

Jahodový páj

Jemná vánočka

Kakaová bublanina s ovocem

Kefírová buchta

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Klasický srnčí hřbet

recept ze stránek www.tacos.cz
20 porcí:  10 dkg čokolády na vaření, 14 dkg másla,  špetka soli, 15 dkg pískového cukru, 6  vajec, 10 dkg pískového cukru, 15 dkg strouhanky, 15 dkg strouhaných mandlí, 15 dkg hladké mouky, 10 dkg čokolády na polevu, 15 dkg mandlí
zkopírováno z http://www.tacos.cz Čokoládu rozdrobte, nechte rozehřát ve vodní lázni, rozmíchejte do hladka a vychlaďte. Formu vymažte máslem a vysypte strouhankou.

www.tacos.cz Máslo a cukr utřete do bílé pěny, žloutky přidávejte jednotlivě a čokoládu po lžících. Bílek osolte, ušlehejte do tuha, přidávejte postupně druhou část cukru a šlehejte, až je sníh pevný a lesklý. Strouhanku smíchejte s mandlemi a moukou, opatrně smíchejte se sněhovým a čokoládovým krémem. Těsto vlijte do formy a pečte 55 minut na 200 stupňů C. Srnčí hřbet pečeme v klasické formě s vypouklým dnem. Upečeme-li jej v hranaté formě, na jeho chuti se nic nezmění. Formu plníme těstem jen ze tří čtvrtin.

www.tacos.cz Hotový moučník vyklopte až za 15 minut, ozdobte mandlemi, spařenými, oloupanými a nakrájenými na tyčinky a přelijte polevou. Poleva se pěkně leskne, jestliže hmotu nejprve zchladíte a pak znovu zahřejete ve vodní lázni na 30 až 32 stupňů C. Náš tip: Vychladlý srnčí hřbet také můžete nejdříve polít čokoládovou polevou a hned nato ozdobit mandlemi.

vloženo 20.07.2017    zobrazeno 1093x    verze pro tisk

Kokosové řezy

Koláč ke kávě

Koláč Maxant pod sněhem

Koláč naruby sester Tatinových

Koláč plněný jablky

Koláč s černým rybízem

Koláč s dušenými jablky

Koláč s ricottou

Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s višněmi

Košíčky s ovocem

Křehký koláč plněný tvarohem

Křehký koláč plněný tvarohem a ovocem

Křehký koláč s jablky a se sněhem

Křehký závin s jablky