cpt. Cook
 

Glazovaná krůtí roláda s česnekem a petrželkou
(Maple-glazed garlic & parsley turkey roulade)

Krocan s mandlovou nádivkou

Krocaní prsa dušená se zeleninou

Krocaní stehna na zázvoru

Krůta na ananasu

Krůta na švestkách

Krůta na víně se zeleninou

Krůta plněná kaštany, pečená se zelím

Krůta po kyjovsku

Krůta s citronovou krustou a brokolicovo-fazolovou kaší

Krůta s kaštanovou nádivkou
(La dinde farcie aux marrons)

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Krůta s mandlovou nádivkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  krůta, 10 dkg másla, sůl, 2 dl vody,

Nádivka: 315 dkg žemlí, 115 dkg smetany, 10 dkg másla, 15  vajec, sůl, muškátový květ, 8 dkg mandlí, zelená petrželka

zkopírováno z http://www.tacos.cz Žemle nakrájíme na kostičky a namočíme do smetany. Utřeme máslo se žloutky, přidáme žemle, sůl, muškátový květ, nastrouhané mandle (spařené a oloupané). Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do nádivky spolu s usekanou petrželkou. Krůtu osolíme, na plníme nádivkou, zašijeme bílou nití, vložíme do pekáčku na rozehřáté máslo, podlijeme troškou vody a pečeme v předem vyhřáté troubě doměkka. Během pečení přeléváme krůtu výpekem a doléváme podle potřeby vodu. Krůtu obracíme, aby se stejnoměrně upekla. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem nebo kompotem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3747x    verze pro tisk

Krůta s pórkem

Krůta zapečená s rýží

Krůtí kapsy

Krůtí kýta plněná jablky a mrkví

Krůtí maso s chřestem

Krůtí prsa na rajčatech

Krůtí prsa s medovou omáčkou

Krůtí roláda v těstě s pórkovou omáčkou