cpt. Cook
 

Kastilská česnečka
(Sopa de ajo)

Kmínová polévka

Kmínová polévka

Krémová polévka z hub

Krémová žampiónová polévka

Krkonošské kyselo

Kroupová polévka

Krupicová jednoduchá

Krupicová maďarská

Krupicová pražená

Krupicová rychlá

Krupková jemná

Krupková s houbami

Krupková zahuštěná

Kulimajda

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kyselačka z hub

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 l vývaru z masoxu, 1/2 lžíce vepřového sádla, 1/2 lžička másla,  špetka kmínu, 1/2 l mléka, 115 dkg čerstvých hub (nebo osminu sušených), 1/2 kg brambor, 1/2  vejce, 1.15 lžíce hladké mouky, ocet, sůl, vegeta
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do vývaru dáme vařit na kostky nakrájené očištěné brambory. Na plátky nakrájené houby podusíme na sádle a vložíme vařit k bramborům, přidáme sůl a kmín. Po chvíli vaření rozmícháme mouku v mléce, vlijeme ji přes sítko do vroucí polévky, zamícháme a zvolna vaříme, až jsou brambory měkké. Před dokončením vaření přidáme do polévky rozšlehané vejce a dochutíme solí, octem, vegetou a podle chuti i trochou cukru.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3205x    verze pro tisk

Manětínská sváteční hříbková polévka

Melencová polévka

Mléčná jednoduchá

Mléčná polévka chlebová