cpt. Cook
 

Candát gratinovaný s cibulí

Candát na hříbkách

Dušená štika

Filátko ze štiky na čočkovém salátu

Fogoš (candát) a la Morny

Fogoš (candát) na způsob Chambord

Línci na bylinkách

Maďarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Okoun na paprice

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  70 dkg okouna, 2 dkg soli, 10 dkg másla, 12 dkg cibule, 2 dkg mleté papriky, 40 dkg hlav a koster z ryb, 10 dkg paprik, 15 dkg rajčat, 2 dl kysané smetany, 3 dkg hladké mouky, 1/2 dl smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rybu pokrájet na stejně velké kousky, osolit a poklást vedle sebe do máslem vymazaného pekáčku. V kastrůlku rozpustit máslo a nechat drobně nakrájenou cibulku zesklovatět. Odebrat z plotny, posypat červenou paprikou, promíchat a ihned přelít vodou. Vložit rybí hlavy a kosti, pokrájenou zelenou papriku, rajčata, osolit a nechat 20 - 30 minut povařit. Pak vyjmout rybí kosti, zavařit smetanu smíchanou s moukou, povařit a poté přilít kyselou smetanu. Po několika minutách varu odebrat kyselou omáčku z plotny a propasírovat na rybí filety. Pod pokličkou při mírné teplotě dusit, maso se nesmí rozvařit. Pomocí lžíce vyjmout opatrně ryby z omáčky a položit je na talíř. Přelít omáčkou, podle chuti ozdobit zelenou paprikou a plátky rajčat a podávat s vařenými bramborami s máslem nebo noky upravenými ve zvláštní servírovací misce.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2317x    verze pro tisk

Okoun po znojemsku

Pečená štika plněná zeleninou

Pečený fogoš (candát) s chřestem

Ryba dušená s bylinkami

Rybí knedlíčky ze štiky ve smetanové koprové omáčce

Štika na paprice

Štika pečená se smetanou

Štika s bambusovými výhonky

Štika Veronika

Úhoř v ostré omáčce

Zapečené rybí ragú