cpt. Cook
 

Candát gratinovaný s cibulí

Candát na hříbkách

Dušená štika

Filátko ze štiky na čočkovém salátu

Fogoš (candát) a la Morny

Fogoš (candát) na způsob Chambord

Línci na bylinkách

Okoun na paprice

Okoun po znojemsku

Pečená štika plněná zeleninou

Pečený fogoš (candát) s chřestem

Ryba dušená s bylinkami

Rybí knedlíčky ze štiky ve smetanové koprové omáčce

Štika na paprice

Štika pečená se smetanou

Štika s bambusovými výhonky

Štika Veronika

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Úhoř v ostré omáčce

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg úhoře (kapr, candát, okoun aj.), olej, sůl,

Omáčka: 1/2 lžíce červeného oleje nebo 1/4 lžičky drcených chilli papriček s olejem, 1/2 lžička mletého zázvoru, sůl, 2 lžičky moučkového cukru, 1/2 lžička citrónové šťávy, 1/2 lžíce česneku, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce desertního vína

zkopírováno z http://www.tacos.cz Rybu očistíme a ponecháme hlavu i ocas. Pak ji až k páteři nařízneme asi 5 cm od sebe vzdálenými hlubšími řezy a osolíme. Potom rybu ze všech stran opečeme na oleji nebo grilujeme potřenou olejem. Mezitím si připravíme omáčku. Na oleji zpěníme koření, cukr a přidáme prolisovaný česnek a ostatní přísady. Krátce povaříme a stáhneme z ohně. Opečeného úhoře (nebo jinou rybu) přelejeme částí ostré omáčky, nebo ji podáme zvlášť k namáčení soust rybího masa. Sousta měkkého rybího masa se odlupují jídelními hůlkami. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2323x    verze pro tisk

Zapečené rybí ragú