cpt. Cook
 

Bramborové omelety s míšeninou

Bylinková omeleta

Cibulová omeleta

Ďábelská omeleta

Chřestová omeleta se žampióny

Italské sýrové omelety

Jablečná omeleta se zelím

Květáková omeleta

Květákové omelety

Mexická omeleta

Mozečková omeleta

Nadýchaná česneková omeleta s petrželkou a hlívou
(Omelette soufflée à l'ail persillé et aux pleurotes)

Omeleta plněná špenátem

Omeleta s hlávkovým salátem

Omeleta s kraby

Omeleta s masovou náplní

Omeleta s naťovou cibulí

Omeleta s paprikou a salámem

Omeleta s pažitkovou omáčkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Omeleta s uzeným lososem

recept ze stránek www.tacos.cz
3 porce:  15  vajec, 115 dkg francouzského sýra Boursin, 1/4 lžičky soli, 6 plátků uzeného lososa, 2 lžíce kopru, mletý pepř, rostlinný olej, 1/2 lžíce másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na středním plameni rozehřejeme svou oblíbenou pánev. Do mísy rozklepneme jedno vejce a nadrobíme čerstvý sýr. Rázně prošleháme dohladka. Potom přimícháme zbylá vejce a osolíme. Zlehka vmícháme nakrájeného lososa, nasekaný čerstvý kopr a mletý pepř.

www.tacos.cz Na pánev kápneme trochu oleje a kroužením jej roztáhneme, aby pokryl celé dno. Přidáme rozpustit trošku másla, klidně může i zhnědnout, olej zmírňuje jeho snahu přepálit se. Doprostřed pánve nalejeme část vaječné směsi. Necháme ji zasyčet a minutu či dvě promícháme, potom rozetřeme do kulaté placky a necháme několik minut netknuté, aby spodní část zhnědla. Z jedné strany lopatkou zvedneme, zjistíme, zda je strana hotová a prohozením ji otočíme (když si nejsme touto technikou moc jistí, obrátíme ji dřevěnou lopatkou). Pokračujeme ve smažení druhé strany, dokud nejsou vajíčka usmažená. Přesuneme omeletu na horký talíř a pokračujeme dalším kusem.

vloženo 19.10.2014    zobrazeno 1962x    verze pro tisk