cpt. Cook
 

Dušené papriky s vejci a sýrem

Lečo zapečené se strouhankou a sýrem

Letní džuveč

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Papriková mísa

Peperonata

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg paprik, 2 stroužky česneku, 30 dkg rajčat, 3 lžíce olivového oleje, 1/2  cibule, 3 lžíce bazalky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Masité červené, zelené i žluté papriky omyjte, rozpůlte, vykrájejte stopky a odstraňte přepážky se semeny. Vnitřky omyjte a papriky nakrájejte na tenké proužky. Omyjte rajčata, rozkrájejte je napůl, odkrojte stopky a plody nakrájejte na čtverečky. Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Rozpalte v hrnci olivový olej a všechnu zeleninu na něm osmahněte za střední teploty, pak přikryjte pokličkou a za nízké teploty duste asi 20 minut. Přidejte posekané lístky bazalky a dochuťte solí a pepřem. Jídlo se může použít jako příloha k masu nebo k rybě, ale i k těstovinám či jako předkrm.
vloženo 07.10.2007    zobrazeno 2166x    verze pro tisk

Papriky dušené

Papriky dušené s moravskou klobásou

Papriky dušené s rajčaty (lečo)

Papriky jako minutka

Papriky plněné houbami, masem a rýží

Papriky plněné sýrem zapečené

Papriky plněné tvarohovým krémem

Papriky plněné zeleninovou směsí

Papriky po myslivecku

Papriky s krémovým sýrem

Papriky s mandlemi
(Mandorlata di peperoni)

Papriky s vejci

Papriky se sýrem

Papriky se sýrovou náplní

Papriky se žervé

Plněná paprika