cpt. Cook
 

Hlemýždi s marinádou

Hlemýždi v domečcích

Kudrnatá omeleta s mušlemi

Mídia me rísi
(Rýže s mušlemi)

Mparrettati con le lumache
(Šneci na těstovinách mparrettati)

Mušle sv. Jakuba po provensálsku

Mušle ve vinné páře

Nadívané slávky
(Moules farcies)

Obalovaná žabí stehýnka

Pantacce s mušlemi a cuketou

Slávky podle Nicoly
(Cozze come le fa Nicola)

Francie   bluestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Slávky se smetanou

Moules à la crème

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 l slávek, 2  šalotky, 1/2 sklenka bílého vína, 1/2 dkg smetany, mletý pepř, zelená petrželka, 2.15 dkg másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Opláchněte a očistěte slávky. Vhoďte je do velkého hrnce, zalijte vodou a zahřívejte na prudkém ohni dokud se neotevřou. Sundejte z ohně a slijte ze slávek vodu. Vývar přeceďte. Nakrájenou šalotku nechte zesklovatět na másle. Jakmile změkne, přidejte bílé víno, vývar ze slávek, opepřete a nechte trochu vyvařit. Stáhněte z ohně, přidejte šlehačku a trochu posekané zelené petrželky a touto omáčkou zalijte teplé slávky.
vloženo 22.08.2007    zobrazeno 3585x    verze pro tisk

Tonyho mušle

Žabí stehýnka na šafránu