cpt. Cook
 

Švestková omáčka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Teplá bylinková omáčka k masu, vejcím

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 dkg rostlinného tuku, 6 dkg hladké mouky, 1/2 dl vody, 2 dl mléka, 2 dl smetany, 1/2 špetka moučkového cukru, citrónová šťáva, 3 lžíce bylinkové směsi, sůl, 1/2 lžíce másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tuk rozpustíme v kastrolu a s moukou připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vlažnou vodou, dobře rozšleháme, povaříme asi 15 minut, přilijeme mléko. Ještě povaříme, přidáme cukr, smetanu, sůl, citrónovou šťávu podle chuti a 'Bylinkovou směs'. Necháme přejít varem a přidáme kousek mádla. Podáváme ji s vařeným hovězím masem, ztracenými vejci a pod.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 7500x    verze pro tisk

Vaječná omáčka

Vaječná omáčka

Vinná omáčka

Vylepšená boloňská omáčka

Základní omáčka - maitre d'hotel

Žloutková petrželková omáčka