cpt. Cook
 

Švestková omáčka

Teplá bylinková omáčka k masu, vejcím

Vaječná omáčka

Vaječná omáčka

Vinná omáčka

Vylepšená boloňská omáčka

Základní omáčka - maitre d'hotel

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Žloutková petrželková omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 menší cibule, 1/4 l vody, 1/2 lžičky škrobové moučky, 1/8 l bílého vína, sůl,  trochu citrónové šťávy, 6  žloutků, 8 dkg másla, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na plátky nakrájenou cibuli zalijeme vodou, povaříme a vývar procedíme. Přidáme škrobovou moučku rozmíchanou ve víně, sůl, trochu citrónové šťávy a do vývaru zašleháme jeden žloutek po druhém. Hrnek postavíme do vodní lázně, omáčku šleháme, až houstne. Pak přidáváme po částech čerstvé máslo. Hustou napěněnou omáčku okořeníme rozsekanou petrželkou. Ale do omáčky můžeme pro chuť přidat i lžíci ostřejšího strouhaného sýra. Omáčkou poléváme hned po dohotovení vařené ryby, bílá masa, ale i zeleniny (chřest, černý kořen, pór, květák apod.).
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1864x    verze pro tisk